В зала, помещаваща се във Варненския затвор, продължава заседанието по въззивното наказателно дело на Варненския апелативен съд, придобило известност като делото срещу "Килърите".

Втората съдебна инстанция даде възможност на защитата на 6-мата подсъдими и на адвокатите на частните обвинители да се запознаят с допълнението от 100 страници към протеста на Шуменската окръжна прокуратура.

Предмет на въззивния контрол е присъдата на Шуменския окръжен съд (ШОС), който призна вината на Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, на бизнесмена от Търново Георги Вълев, на бившия полицай Петър Атмаджов и на хижаря Райчо Стойнев за убийствата на Борислав Георгиев - изпълнителен директор на "Атоменергоремонт", на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Престъпната група бе осъдена също за палежи, побои, лихварство и за притежание на незаконни оръжия. На 21 декември миналата година Шуменският окръжен съд наложи три доживотни присъди без право на замяна на Петър Стоянов, на Васил Костов и на Георги Вълев. Останалите от групата на "Килърите" - Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов получиха по-леки присъди.