Едва на 3 години и половина затвор бе осъден пияният шофьор без книжка, който натовари 9 младежи в 5-местния си джип “Мицубиши Шогун”. Натисна педала „на макс“ и с над 100 км/ч катастрофира тежко и уби двама от спътниците си - брат и сестра. Заради чистото съдебно минало и добрата характеристика, която имал подсъдимият Иво Дачев Генов, магистратите от Бургаския апелативен съд решиха, че престъплението му не е особено тежко и му наложиха снизходителното наказание, което той следва да излежи в затворническо общежитие от открит тип. Кървавата трагедия се разигра на 11 ноември 2011 г. на шосето Бургас - Малко Търново - Турция, недалеч от разклона за село Извор. Във фаталната вечер 44-годишния Иво Генов бил в кръчмата в родното си село Крушевец, където се черпил заедно с още шест човека. По някое време компанията решила да продължи веселбата в дискотеката в съседното село Равна гора. Подобно на сардели в консервна кутия, цялата група се натъпкала в джипа на Иво. Зад волана седнал самият той. Той си купил возилото преди година и още не можел да му се нарадва. Шофирал го на воля, въпреки че не бил карал курсове за правоуправление. До водача се настанил 27-годишният Явор Стоянов, а на задната седалка се натъпкали Сунай, Джейлян, Самет, Михаил и Златка. Колата съвсем заприличала на „дядовата ръкавичка“, когато пътьом компанията минала и край къщите на още трима приятели от селото и те се наврели в багажника на мицубишито.

Във возилото, в което имало общо 10 души /!!!/, царяло оживление. Щом излезли от Крушевец, Иво натиснал педала на газта. Времето било сухо, асфалтът на шосето – нов и още без маркировка, а от двете му страни имало банкет от чакъл. Било тъмно, около 20,45 часа. Според експертизата Иво, който в кръчмата пил вино и бира, наближавайки разклона за съседното село Извор, карал със 117-118 километра в час. Преди да навлезе в десен завой, отсреща му се показал автомобил. Той бил заслепен от насрещната кола, с която обаче се разминал безпроблемно.

След миг Генов забелязал, че губи контрол над джипа си – не можел да вземе завоя и напуснал банкета на пътя. Последвали няколко неуспешни маневри наляво и надясно, след които колата се преобърнала на таван. Джипът се премятал около 140 метра и шест пъти се превъртял в нивата край шосето, където отново спрял на таван. Когато всичко свършило, гледката била ужасяваща: 22-годишната Джейлян Иляз, която по време на движението седяла на краката на брат си Сунай, била излетяла през прозореца и, затисната от колата, лежала бездиханна на земята.

Тежко ранен бил и Сунай, на 27 г. Той бил откаран в реанимацията на МБАЛ – Бургас, но лекарите не успели да го спасят и младежът починал. При сблъсъка със земята и другите пътници изхвръкнали от джипа и повечето лежали неподвижно в тревата. Във возилото останали единствено шофьорът и братята Атанас и Михаил Тончеви - на 22 г. и 20 г.

С множество рани и травми били племенничките на кмета на село Крушевец Иван Иванов - 23-годишната Златка Иванова имала контузна рана на главата, а сестра й Магдалена, на 18 години - кръвоизлив в корема. 18-годишният ученик от спортното училище Йерхан Сюлейманов пък бил с фрактура на черепа. На най-младите били извършени животоспасяващи операции. Сред осмината ранени, най-тежко било състоянието на Явор Георгиев (27 г.), който бил в кома, целият натрошен и му била направена мозъчна операция за отстраняване на хематом. Атанас и Михаил Тончеви се разминали само с охлузни рани, а 26-годишният Самет Абдула бил със счупена кост на десния глезен.

Шофьорът на джипа-ковчег Иво Дачев Генов е карал с 0,87 промила алкохол в кръвта, показал тестът. Той бил с фрактура на лява подбедрица, но без опасност за живота. “Не мога да го преживея, ще се самоубия!”, повтарял в болницата Иво. Пред кмета на селото Иван Иванов Генов плакал като дете. Шофьорът бил най-възрастният сред десетимата в колата-ковчег. Човекът бил гурбетчия в Италия, откъдето през лятото докарал джипа. Возилото било с десен волан - смята се, че тази особеност е повлияла на маневрата му на завой и той е изгубил управление.

Според местните хора Сунай Иляз бил „златно“ момче. Той бил най- добрият футболен вратар в околността. Играл е в отборите на айтоските села Карагеоргиево и Зайчар. Двамата със сестра му били считани за „перлите“ на Крушевец. Всички ги обичали. Сунай владеел перфектно арабски език и бил имам (ходжа) на Крушевец и Равна гора, водел службите в джамията, а тукашните мюсюлмани се удивлявали на начетеността и сладкодумието му. В петък и събота той работел като диджей в дискотеката в Крушевец, преди да я затворят. Сестра му пък работела в Приморско.

Отначало лекарите дали надежда за живота на Сунай, но Оная с косата се оказала по-силна. След катастрофата животът на Назифе и Феим Илязови - родители на загиналите брат и сестра, се е променил завинаги. Те нямат и миг спокойствие в огромната къща, построена за децата им. „Как ще живеем в този празен дом?!”, продължават да се питат те. Семейството настоява поне за 10 години ефективна присъда за шофьора на джипа-ковчег. Всичките младежи, оцелели в катастрофата, обаче защитават 44-годишния Иво Генов, макар да е бил без книжка и пил. Те намират постъпката му за нормална - според тях причината за автопроизшествието е липсата на маркировка по пътя.