Двама пияни полицаи са се забили в аварирало ауди със служебен тъмносин микробус „Мерцедес“ с надписи „Полиция“, съобщава flagman.bg.
Чудо е, че няма жертви, защото с лекия автомобил са се возили петима младежи от Несебър. Полицаите са карали с около 90 кв./ч. Случката е най-обсъжданата тема в морския град и около нея се разнасят легенди как след инцидента двамата блюстители на реда са били откарани да дават кръвни проби в близката болница, защото дрегерът не отчел употреба на какъвто и да било алкохол.
Около полунощ тъмносиният микробус се е движел по главния път от Несебър в посока Бургас. При колелото до магазин Лидъл край Равда водачът не успява да фиксира пуснатите аварийни светлини на спрял лек автомобил. Леката кола е била празна. Близо до нея са били петимата младежи, които в този момент изчаквали пътна помощ.
Колата на несебърлии била сплескана отзад. Предницата на полицейския бус също, двамата полицаи са били ранени от натрошеното предно стъкло. Спасили ги отворените еърбеци.
Резултатите от кръвните им проби, взети в болничното заведение, обаче още не са готови. Младежите били инструктирани да мълчат за случката, защото можели да провалят течаща специализирана полицейска операция.
„Не знаем от кое РПУ или друго поделение са били двамата цивилни, ама казали, че са важни клечки – били шефове от областна дирекция - в акция. Били така напити, че едва стоели на краката си, представяме си какво разследване може да са водели“, коментираха пред наш репортер двама несебърлии, запознати с фолклорната случка.