Опорните точки са грешка на пресцентъра на МВР, питайте тях. Така коментира пред Нова тв депутатът от „Коалиция за България” Антон Кутев опорните точки на МВР, изпратени до депутатите от БСП по повод събитията в протестния ден на 12 ноември.

Събитията през последните дни носят голям политически заряд – това че пресцентърът на МВР е направил грешка, е явно, коментира Кутев.

Според него тези опорни точки не са в разрез с нормалността. „Разбира се, нито аз самият, нито пресцентърът на БСП бихме написали такова нещо“, обясни той.

Депутатът добави, че всяка политическа централа изготвя опорни точки, а тази на БСП го прави по няколко пъти на ден, дори те се пращат на стотици имейли и не са в разрез с политиката.
"Опорните точки никога не са чистите факти. Те се правят, за да дадат определено отношение. Всяко ведомство може да изработи опорни точки по дадена тема. Принципът е, че когато има критична ситуация, е нормално да получим опорни точки. В опорните точки има информация – друг е въпросът колко е нейната достоверност”, обясни червеният депутат

Според него важната тема е, че събитията от последните дни са изключително сериозни и МВР се е опитало и се е справило по един много добър начин.

„Разбира се, полицията или отделен полицай нямат право на самоуправство и ако това се е случило, то е недопустимо”, подчерта депутатът от левицата, като използва случая да се извини на бития младеж.

За Кутев протестите са форма на десен болшевизъм. "Една група хора опитва да наложи своето мнение с нелигитимни средства", заяви депутатът.

Той се съгласи, че студентите сигурно няма да се откажат и имат своите основания, но демокрацията означава управление по някакви правила.

„Аз не казвам, че това правителство ще изкара целия си мандат, то сигурно рано или късно ще стигне до предсрочни  избори – в събота ще дойдат 50 хил. души и те не са тези, които искат избори сега, коментира обаче готвения в събота митинг депутатът.