Българският бизнесмен Бисер Димитров е продал палат за $ 1,1 млн. в Монтерей, Калифорния. Това е станало през юни 2011 г. след близо 2-годишно търсене на купувачи и намаляване на обявената цена с близо $ 1,2 млн, показа проучване на “24 часа”.
Ако се вярва на сайта http://www.homesnap.com отначало домът е предложен за $ 2 350 000, но след около 2 г. цената му спада до $ 1,1 млн. Все пак сумата, за която е продаден, е доста по-висока от тази, на която е договорен през 1997 г. - $ 220 000.

Двуетажното бижу в средиземноморски стил, с който са се разделили Бисер Димитров и съпругата му Евгения, е кацнал на хълм, от който се разкрива разкошна гледка към няколко планини и долина. Според рекламата парцел от около 8 дка, гараж за 3 коли, сауна, барбекю, мраморен под, винена изба, вградена почистваща система и мелница за отпадъци са само част от екстрите, на които са се радвали собствениците.

Домът с разгърната площ около 450 кв. м, построен през 1998 г., е обявен за продажба през януари 2009 г. Въпреки уникалното описание на агенцията, която го продава, кризата си казва думата и цената започва да спада. Така около десетина пъти.

“Радвайте се на блестящи панорамни гледки на долината Кармел, докато слънцето залязва зад върховете на планината Санта Лусия... Библиотека от дърво, европейска сауна, 14 бетонни колони, обкантени с истинско злато, ще ви посрещнат на входа. Стена от прозорци ще привлече вниманието ви веднага към зашеметяващи изгледи от цялата къща”, пише в някогашната реклама за продажба на къщата.

Така изглежда някогашният дом на Бисер Димитров, според снимки на агенция, която го е предлагала за продажба.