Полицията арестува още един мъж на протеста в София.

Полицаите вкараха в полицейски джип задържан и се опитаха да го отведат, но протестиращите не позволиха на колата да тръгне. Случката се разигра на бул. "Цар Освободител" и ул. "Париж". Стигна се до сблъсъци. Полицаите изблъскваха протестиращите, които заставаха пред джипа и не му позволяваха да мине. В крайна сметка колата потегли. Вече всичко е спокойно. Протестиращите стоят на всички входове на Народното събрание.

На един от входовете на храм "Ал. Невски" се стигна до сблъсъци, тъй като протестиращите бяха донесли пейки, а полицията поиска да ги махне от пътя. Някои от протестиращите се оплакаха, че били ударени. Един от полицаите пък беше залят с вода. До сериозен сблъсък, обаче, не се стигна. Протестиращите скандираха "Без насилие".

По-рано днес протестът започна мирно и спокойно пред НС, но след около час имаше сблъсъци между полицията и протестиращите на северния вход на парламента.

Протестиращите бяха направили жива верига. За минути дойдоха голямо количество жандармеристи, които избутаха протестиращите и се стигна до кратък сблъсък между протестиращи и полиция. Протестиращите пееха химна.

За кратко време част от протестиращите започнаха да блъскат полицейска патрулка. Един човек е задържан и изведен от блъсканицата. Сблъсъците продължиха 15-ина минути. Имаше хора, паднали на земята зад катедралата "Св. Александър Невски". Едно момче пострада в мелето - всъщност то беше пометено от напъна на тълпата - и бе изведено с линейка с предположение за комоцио вследствие на блъсканицата.

Кордон от полиция прегради мястото между протестиращите и северния вход на Народното събрание. Протестиращите притихнаха и спряха дори да скандират. Само един плакат се издигна, на който пише "Кой". Засиленото полицейско присъствие има около целия парламент.