Парламентът започна извънредното си заседание, след като бе събран кворум от 133 гласа. Парламентарната група на ГЕРБ не се регистрира, както бе очаквано. Групата влезе след започване на заседанието.

След началото на заседанието, депутатите отхвърлиха предложение на ГЕРБ за пряко излъчване на извънредното пленарно заседание по Българската национална телевизия и Българското национално радио. От Атака предложиха изборът на заместник-председател на Четиридесет и второто Народно събрание да бъде предаван пряко. И това предложение не беше прието.

Като първа точка в програмата на извънредното заседание пък е записан Проект на решение за избиране на заместник-председател на Четиридесет и второто Народно събрание с вносител Лютви Местан. Снощи стана ясно, че Бюнямин Хюсеин Хасан, избран от листата на ДПС в 30-ти многомандатен избирателен район - Шумен ще замести Христо Бисеров в 42-рото Народно събрание. Това съобщи Централната избирателна комисия (ЦИК), която публикува своето решение на интерент страницата си.

Втора точка е предвидено да бъде Проект на решение за попълване на състава и ръководството на Комисията по правни въпроси, отново с вносител Лютви Местан.

Народните представители ще обсъждат на първо гласуване Законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г., както ще обсъждат на първо гласуване и Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2014 г.

В същото време две групи протестиращи освиркват парламента. Десетина души са се събрали край храм-паметник „Св. Александър Невски", другите са в градинката до Художествената академия, информира Фокус. Очаква се в 10,30 да започне и студентската окупация на парламента.