Темида ще търси сметки на Христо Бисеров и семейството му в четири държави - Швейцария, Италия, Чехия и Македония. Предстои прокуратурата да изпрати запитвания до властите в тези страни, за да сглоби по-добра картина за имането на ексдепутата. Миналата седмица държавното обвинение образува досъдебно производство за пране на пари и данъчни престъпления срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. Три дни по-рано той излезе от политиката по лични причини. По непотвърдена информация предстои тази седмица Бисеров, съпругата му Мария и синът им Дамян да бъдат извикани на разпит в следствието.

Доскорошният зам.-шеф на ДПС е в България и не е избягал. Мълчанието му породи множество спекулации, включително и че не се появява в публичното пространство, защото се е споминал.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев обяви в понеделник, че е научил от медиите за оттеглянето на Бисеров. "В петък преди неделята, в която подаде оставка, бяхме заедно в Народното събрание и дори подписахме предложенията за промени в Закона за обществените поръчки. Нищо не ми каза, абсолютно нищо", каза Цонев пред БГНЕС. "Христо няма афинитет към бизнеса. Едва ли става въпрос за някаква война. А вероятно за засечени трансфери или сигнали на служби, които следят паричния поток в Европа", смята Цонев. На въпрос дали оставката на Бисеров ще създаде проблеми в ДПС, той отсече, че в движението няма "сиви кардинали". "Но има проблеми. Оставка на такава фигура и процесуални действия срещу нея винаги пораждат политически проблеми за атака срещу партията. Второ, пораждат проблеми в парламентарната група, тъй като Бисеров е изключително опитен политик и юрист. Проблеми има, но не са от такова естество за тези, на които им се иска", призна Цонев.