Силната буря уби човек в София.

Силната буря събори дърво в Борисовата градина по пътеката за къпалнята Мария Луиза върху пешеходец, който е починал, съобщиха току що от Столична община.

Починалият е мъж на 70-годишна възраст, уточниха от МВР.

Дърво е паднало върху автомобил до бл. 48 в кв. "Младост" 1. В автомобила има хора и в момента звеното за аварийни дейности е на място на инцидента. На ул. "Пиротска" и ул. "Стефан Стамболов" друго дърво е паднало върху автомобил.

Затворено е движението на кръговото на Телевизионната кула от бул. "Драган Цанков" до бул. "Евлогий и Христо Георгиеви". Спряно е движението на трамваите при надлез Надежда. Екипите на почистващите фирми за мобилизирани да отстраняват всички паднали клони, дървета и осигурят нормалното движение в града.

Над 20 екипа на пожарната служба работят за отводняване на обекти в столицата. Двама мъже са извадени невредими от кола, върху която е паднало дърво. Инцидентът е станал на ул. "Пиротска" и бул. "Ст. Стамболов".

За по-малко от няколко минути земята побеля от ледени топчета с големината на орех. В центъра се образуваха задръствания. Шофьорите спряха автомобилите си, докато градушката спре. Ледените топчета счупиха прозорци и огледала на колите, има вдлъбнати следи по покривите им. Точно в 17.00 часа градушката намаля.

По сигнал на гражданин на столичния бул. "Данаил Николаев", в участъка от Сточна гара до ИСУЛ високи 40-годишни тополи са се удряли в прозорците и балконите на два блока. Те са на по 7 етажа. Читатели на БГНЕС заявиха, че в този участък има изпочупени клони на по-млади дървета.

Веднага след като градушката спря, столичани започнаха да оглеждат щетите от силната градушка. От полицията казаха за БГНЕС, че има подадени сигнали за отводняване във Филиповци, Модерно предградие, Люлин и Нови Искър. Има паднали дървета по булевард Цариградско шосе.

Бурята събори дърво на "Алея Яворов" и клоните му са паднали върху жена. Тя е откарана в лечебно заведение.

Има счупено предно стъкло на трамвай по линия 10 на булевард "Черни връх". Има счупени прозорци на жилища и автомобили, както и паднали дървета, неработещи светофари на бул. "Царица Йоана", завиряване на участъци по бул. "Цар Борис ІІІ".

Спряно е движението на Сточна гара. Площадът на Сточна гара прилича на басейн. Улица "Цар Иван Асен" е непроходима от вода. Наводнени са и други улици в центъра на столицата.

Реки текат от квартал "Редута" към булевард "Ситняково". Южното платно на булевард "Тодор Александров" е цялото във вода. Водата се размива чак на кръстовището с булевард "Христо Ботев".

Има краткотрайни прекъсвания на тока.

Буря е преминала и над Монтана. Огнеборците работят по отводняване на мазета и къщи.