Софийският университет "Свети Климент Охридски" е тотално окупиран. Вериги и катинари заключиха двора на ВУЗ-а, а журналисти, администрация и преподаватели вече не се допускат.

Единствените, които могат да влязат, са ректорът професор Иван Илчев и неговите заместници. За момента тоталната окупация е безсрочна. Окупиралите сградата студенти не желаят да дават официални изявление. Единствено някои техни съмишленици, които остават навън, заявяват пред представителите на медиите, че решението е взето снощи.

От рано сутринта пред сградата на Ректората се събират десетки преподаватели, студенти и служители в администрацията. Те са посрещнати от заключената с катинар врата и надпис: "Администрацията не се допуска". Много от тях изразяват своето несъгласие с начина, по който се провежда протеста. Още повече, че днес в сградата на СУ трябва да се проведе държавен изпит, на който ще се явят над 400 студенти.

"Ранобудните студенти" заявяват, че исканията им са политически и окупацията ще продължи докато правителството не подаде оставка. Те са взели решението си за тази крайно форма на окупация, след като вчерашният "Поход на справедливостта" не е дал резултат, съобщава бТВ.