Когато някой заявява някаква позиция, в една нормална държава той трябва да я докаже. Аз съм готов лично да почерпя с една тава баклава Валерия Велева, ако тя докаже думите си, че Сергей Станишев е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Това заяви журналистът от в. Дума и екскандидат за евродепутат от листата на КБ Александър Симов в ефира на БТВ.

По думите му отговорите на въпроса "Кой назначи Пеевски?" вече са твърде много. "Интересното е защо сега се удря Сергей Станишев с подобно изказване, когато той няма намерение да продължава да заема лидерския пост в партията. Ако този отговор бе ясен на г-жа Велева, защо тя не го лансира по времето, когато Пеевски бе избиран за шеф на ДАНС. Не смятам, че е нужно да навлизаме в подобни параноидни теории", заяви журналистът.

На въпрос кой ще бъде лидерът на БСП, Александър Симов каза, че в момента не важно кой ще бъде лидер. "За мен е важно в БСП да започне един лидерски дебат, едно политическо състезание, и когато то приключи, тогава голяма част от проблемите ще започнат да бъдат решавани. В БСП е нужен хладен разум, с който да се подходи при избора на платформата на всеки един кандидат за председателското място, а не да се избира емоционално", категоричен бе той.