Шофьорка на градус блъснала момиче на 16 години на пешеходна пътека и избягала с пълна газ. В четвъртък около осем и половина вечерта джип „Ланд Ровър“ налетял на детето на зебра в района на Симова мелница по бул.“Цар Освободител“. От удара момиченцето паднало на земята и си натъртило таза, а вместо да спре, джипът ускорил с мръсна газ към гарата. Очевидци обаче успели да запомнят цифрите от номера на автомобила и уведомили полицията.
Съобщение за шофьора беглец е изпратено до всички автопатрули в региона. След 20 минути джипът е засечен на цели 35 километра от Русе - в района на Обретенски липи. При проверката за алкохол се оказало, че 31-годишната Йорданка К. е карала ровъра с 1,36 промила алкохол. За оправдание тя казала с надебелял език, че е видяла на огледалото момичето да се изправя и затова продължила по пътя си.
В 12 часа същия ден пък кола блъснала 15-годишно момче, което пресичало ул.“Братя Миладинови“ и то паднало с наранено коляно. И в този случай шофьорът избягал и в момента се издирва.