Регионален мениджър на хипермаркет във Враца отнесе 1 000 лв. глоба от съда заради това, че обидил свой подчинен, съобщава „Конкурент“. На първа инстанция шефката е била призната за виновна, но обжалвала и делото влязло в окръжния съд.
Преди дни магистратите се произнесли по казуса и потвърдили първоинстанционното решение. В основата на всичко са две обидни квалификации, които се изплъзнали от езика на мениджърката по отноешение на нейния подчинен.

От материалите по делото става ясно, че разправията станала докато правели инвентаризация на стоките в магазина. В преброяването и отчитането заедно с обидения, участвали и други служители.

На предложението за оптимизиране на работния процес, направено от него, подсъдимата е реагирала по-остро, в каквато насока са и показанията на свидетели. Тя е нарекла подчинения си „малоумник“ и „некадърник“ в присъствието на още двама души, пише в материалите по делото. Според свидетелите, колегата им е бил неоснователно нападнат с обидни думи. Въпреки всичко той запазил хладнокръвие и напуснал помещението.

Наказателният състав, който разгледал делото на втора инстанция е категоричен, че думите "малоумник" и "некадърник", по своята същност, „дълбоко са накърнили честта и достойнството на тъжителя, изречени са публично и присъствено за пострадалия, а деянието е извършено под формата на вина - пряк умисъл”.

Освен глобата в полза на държавата, началничката е осъдена да плати и 700 лв. разноски по делото. Решението е окончателно и не може да се обжалва.