През нощта времето ще бъде ясно и тихо. Към сутринта на места в равините и котловините ще се образува краткотрайна мъгла. Минимални температури между 3° и 8°, в София – около 3°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик. Утре още преди обяд мъглата в равнините и котловините ще се разсее и през деня времето ще бъде слънчево. Почти тихо. Максимални температури между 17° и 22°, в София – около 18°. Над Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще бъде намалена. През деня ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 16°-18°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините чудесно за туризъм време. Ще бъде слънчево, по билата с умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 10°.
В неделя ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Все още ще е сравнително топло. През следващите дни от североизток ще прониква студен въздух и температурите ще се понижават. Облачността ще е предимно значителна. По-голяма вероятност за слаби превалявания на отделни места има във вторник, тогава и вятърът ще е умерен.