Полицията не издирва Христо Бисеров, защото няма постъпило такова искане от съответните институции. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по ТВ7.

Вчера стана ясно, че Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Христо Бисеров. По-късно се появи и информация, че той е напуснал страната и вече е в Италия, но това така и не беше потвърдено официално.

Лазаров призна, че е разговарял с Христо Бисеров в кабинета му в Народното събрание дни преди той да се оттегли от политиката. В неделя изненадващо Бисеров подаде оставка от поста си в ръководството на ДПС, както и поиска да се откаже от заместник-председателското място на парламента.

Главният секретар обаче беше категоричен, че двамата са разговаряли за промените в закона за МВР.
Същия ден по същата тема Лазоров говорил и с шефа на Народното събрание Михаил Миков.

Той съобщи още тази сутрин, че „Килърите 5“, които бяха разбити вчера,  се готвели да убият сочения от МВР за наркобос Кирил Кирилов - Киро Японеца.

В престъпната група участват Йоско Йосифов-Йоско Костинбродския и неговият приближен Ивайло Симеонов-Богьовеца. Именно те са искали да отстранят Японеца. Срещу двамата и още трима души вече са повдигнати обвинения за организирана престъпна група с цел отвличания и убийства. Петимата бяха задържани при полицейска акция в сряда.

Главният секретар на МВР съобщи, че нападателят на Вики, алжирецът Салахедин Бин Аладин, е наръгал почти до смърт и мъж в района на Централни хали през май тази година.
Лазаров попита защо той продължава да чака толкова много време за статут на бежанец. Главният секретар на МВР разказа, че при задържането на нападателя жителите на село Мезек са го търсили по къщи и изби наравно с полицаите.

Очаква се днес Софийски градски съд да гледа мярката за неотклонение на Бин Аладин за нападението на студентката Виктория Христова, която той наръга с нож в събота срещу неделя в денонощен магазин на улица „Пиротска“, където момичето работи като продавачка.