Дария ми е най-трудното дете. Тя е доста своенравна и наистина ми коства доста усилия и търпение, за да я укротя. Като се роди, беше абсолютно копие на Сергей. Това заяви в „На кафе“ съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев – Моника Станишева.
Тя и четирите й деца – Моника, Венци, Дария и Георги гостуваха в студиото, а многодетната майка разказа с търпение и любов за всяко от децата си. „Венци беше много кротко дете, Георги също е много спокоен. Моничка също беше кротка. Само Дария има по-неспокоен характер“, разказа Моника.

Двете по-големи деца от първия й брак с банкера венци Йосифов са вече тийнейджъри. И двамата са категорични, че са самостоятелни и нямат тайни един от друг. „Разликата им е само година и 7 месеца, те имат общи приятели, общи компании, излизат заедно, помагат си“, допълни майка им.

Тя не скри, че е много благодарна на майка си, който й е помагала в отглеждането им. „Бях много млада – 23-годишна, когато се запознах с Венци. Когато родих Моничка, сякаш бях единствената майка на света, родила дете“, припомни си Моника. Тя не скри, че е имала и доста трудни моменти с първия си съпруг. „ И аз, и той много се подкрепяхме. Бяхме един добър отбор. Двамата взаимно си давахме много един на друг. И истината е, че много се обичахме. Като отминаха трудностите, някак бавно и постепенно започнахме да се отдалечаваме един от друг. Но никога не е имало напрежение между нас“, разказа Моника.

„В един момент се оказа, че нито аз бях щастлива с него, нито той с мен. И решихме да говорим с децата, да им споделим всичко. Бях притеснена как ще реагират, защото те много обичат баща си. Исках те да разберат, че ние с него не се мразим, но имаме нужда всеки да продължи по своя път“, допълни тя.