Бразилия и Германия си осигуриха места в полуфиналите на Световното първенство по футбол и днес трябва да стане известна другата полуфинална двойка.

Аржентина излиза срещу Белгия в 19.00 часа. Четири часа по-късно Холандия среща Коста Рика

Небесносините имат трудната задача да преодолеят намиращия се в добра форма състав на Белгия. Около 100 хиляди аржентинци пристигнаха в столицата Бразилия, за да окуражат любимците си.

Воденият от Алехандро Сабела отбор се опитва да стигне полуфиналите за първи път след 1990 г. Всички погледи са насочени към Лионел Меси, който помогна на състава да отстрани Швейцария, като подаде на голмайстора Анхел ди Мария в края на продълженията.

Сабела ще трябва да изпробва различни тактически варианти. Защитникът Маркос Рохо е наказан и на негово място се очаква да започне Хосе Басанта. Според специалистите Сабела може да остави извън състава Фернандо Гаго и Федерико Фернандес и на тяхно място да пусне Лукас Билия и ветерана Мартин Демикелис.

Нападателят Серхио Агуеро все още се възстановява от контузия и вече тренира с отбора. Предполага се, че той може да се появи като резерва.

Белгийците спечелиха първото място в групата си, а след това изиграха силен мач срещу САЩ, за да стигнат до четвъртфиналите.

"Трябва да се пазим, да играем като отбор. Ако Меси преодолее някой от нас, то втори и трети веднага трябва да го спрат. Ние можем да играем по различен начин, защото разполагаме с много добри футболисти на скамейката. Изключително важно за един отбор е той да има различни по качества играчи. Определено не ни е страх", заяви Ян Фертонген.

В другата среща финалистът от световното в Южна Африка Холандия среща Коста Рика и футболистите на Хорхе Луис Пинто се надяват да продължат с изненадите.

Селекционерът на Коста Рика каза, че се страхува от плонжовете на Ариен Робен и ще поиска от ФИФА съдиите да бъдат внимателни. "Робен е един от най-добрите играчи в света, в това няма никакво съмнение. Но от друга страна той знае, че съдиите могат да сгрешат, когато той плонжира, и това ме плаши". Специалистът призова да се дават жълти картони при симулации.

Полузащитникът Кристиан Боланос заяви, че отборът е натрупал увереност. "След като се справихме добре в мачовете срещу Уругвай, Италия, Англия и Гърция, защото да не направим това и срещу Холандия? Загубата дори не минава през нашите мисли. Щом сме стигнали до тук, то това не е незаслужено. В добра позиция сме за успех и дори повече. Когато стигнеш до четвъртфинал, искаш да играеш и в последния мач", каза Боланос.