Пълната данъчна ревизия срещу Цветан Цветанов, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, е показала, че има извършени нарушения от бившия вътрешен министър. Те обаче не се отнасят до големи суми и трудно може да се търси наказателна отговорност от Цветанов, е мнението на експертите от НАП.
Депутатът от ГЕРБ бе вече проверяван от НАП през 2011 г., след появилите се информации, че се е сдобил с 6 апартамента в София. Тогава данъчните заключиха, че няма нарушения. Сега вероятно ревизията ще приключи с мнение за налагане на административно наказание, стига нарушителят да внесе в срок дължимите суми, коментираха разследващи.
Ревизия под наблюдение на обвинител от Софийска градска прокуратура тече и за доходите на тъста и тъщата на Цветанов, за които той заяви, че са му помогнали с придобиването на имотите, пише 24chasa.bg. При тях са открити малки нарушения. Пълните данъчни ревизии на Цветанов и близките му стартираха на 20 юли т.г. по искане на Цацаров.
Поводът бе, че извършената 2 г. по-рано проверка от НАП е приключила единствено с "доклад тип справка". За трети път вчера Цветанов се отказа сам от депутатския си имунитет. Той бе поискан от главния прокурор заради данни, че е присвоил 50 хил. лв. от бюджета на МВР. Парите са за платени заплати и обезщетения на бившия шеф на ГДБОП в Търново Орлин Тодоров за времето, през което е бил отстранен от длъжност и задържан.