Жителят на американския град Ноксвил, щата Тенеси, Рой Кокръм удари джакпота в лотарията "Powerball", който е 259,8 милиона долара. Както съобщиха в четвъртък организаторите на лотарията, Кокръм отишъл за спечелените си пари само няколко седмици, след като научил, че неговият билет е печелившият. Преди това се обърнал за съвет към специалист по финансови въпроси.
След претегляне на плюсовете и минусите, решил да вземе спечелените пари не на части, а наведнъж. По този начин, при условията на лотарията, получава 153 милиона долара. Той можеше да получи целия джакпот, ако беше пожелал да му бъде изплатен на части в продължение на 30 години.

Крокъм планира да инвестира парите си във фонд за подкрепа на театрални и танцови студия в САЩ, които той възнамерява да създаде. Късметът му излязъл с билет, закупен от местния магазин за хранителни стоки. Неговият собственик вече е получил комисионна в размер на 25 хиляди долара.

Лотария "Powerball" се играе в 43 щата. Съгласно условията, печалбата отива при този, който улучи пет броя бели топки и една червена.