Показания пред полицай от Две могили за действията на скандалния фермер Селим Кешифов докарали юмрук в лицето на неговия работник Григор и принудили мъжа да се премести да живее в Старозагорско. Повод за саморазправата станала информация, която гледачът на животните на фермера дал по случая с опита на Кешифов да блъсне с буса си и да убие стария си враг от Острица Георги Георгиев.
„Страх ме е за семейството ми. Получавам закани от разни хора. Бил съм в затвора, знам какво е там и не искам да се връщам“, обясни вчера пред съда притесненият Григор. Така и не стана ясно кой го е заплашвал и дали мъжът е уговарян да свидетелства срещу Кешифов или срещу Георгиев. Съдът обаче разпореди протоколът от заседанието с казаното от пастира да бъде изпратен до Русенската районна прокуратура, която да разследва обстоятелствата около заканите. Според показанията на Григор шефът му Селим редовно се заканвал на различни хора и заявявал, че рано или късно ще убие някакво момче. На 12 април миналата година, когато фермерът се засилил с буса си, блъснал и влачил десетки метри Георги, Селим бил видимо пиян. След драмата той се скрил, за да не бъде хванат от полицаи, като според пастира се натикал в обора между агнетата и другите животни. След инцидента Кешифов размахал пръст на работника си и го посъветвал да внимава какво говори пред разследващите. Когато разбрал за показанията, го наградил с юмрук и не му платил заработеното. Така Григор пил една студена вода, защото нямал и договор за работа, а само устна уговорка. Напрежението около случая го накарало да напусне Острица и да започне начисто в Старозагорско.
Вчера пред съда бе разпитан още един жител на Острица, който разказа как Селим си взел бира от селската кръчма и когато Георги минал с мотора си, започнал да сипе закани.
Земеделският производител и фермер от Две могили Кешифов отново не пожела да даде обяснения за инцидента, а делото се отложи за септември. Тогава ще трябва да бъдат разпитани синът на фермера, както и очевидец на катастрофата. Ще бъде призован и полицай от Районното в Две могили по повод показанията на пастира за отправени към него закани.
Конфликтът между Селим и Георги се разраснал около ситуации, в които пострадалият засичал нередностите, които върши фермерът. Той бил свидетел по дело за кражба на метали и давал показания пред Беленския районен съд срещу нападателя си. Напрежение, което преминало в ръкопашна разправа, предизвикала и нерегламентираната паша на овцете на фермера в базата, в която работел Георги. Неприязънта достигнала заплашителни размери на 12 април. Заради причинените мъки и болки от счупените ребра, наранявания по главата, стреса от опита да бъде убит и не само неговият емоционален срив, но и този на близките му, 42-годишният Георги поиска нападателят да му изплати 20 000 лева обезщетение.