В живота на Джон Ф. Кенеди е имало различни жени - лъчезарната и безупречна Джаки, майка му Роуз, която подхранила президентските му амбиции, филмова звезда, стажантка и без съмнение няколко любовници, предаде Франс прес, нарушавайки едно табу да се говори за личния живот на JFK, който най-меко казано не е бил примерен съпруг.

Джон Ф. Кенеди, който бе убит в Далас преди 50 години, е поддържал сложни взаимоотношения с жените, независимо дали са били негов коз в надпреварата за Белия дом или средство за задоволяване на неутолимото му либидо.

"Това е зависело от жените, заяви Лари Сабато, анализатор от Вирджинския университет и автор на нова книга, посветена на президентството, убийството и трайното наследство на Джон Ф. Кенеди. - Той можеше да е чаровен и да се отнася с респект към влиятелните жени. Джей Еф Кей обаче имаше също неутолим сексуален апетит и днес бихме казали, че той се отнасяше към младите красиви жени като към сексуални предмети."

Историята на Джей Еф Кей или Джон Кенеди е неразривно свързана с тази на Джаки - Жаклин Бувие, която е родена през юли 1929 г. в заможно семейство и завинаги остава синоним на елегантност и изискан вкус. 24-годишната Жаклин и 36-годишният Джон Ф. Кенеди, който току-що е избран за сенатор, сключват брак през 1953 г. Докато съпругът й се възстановява след операция, на която се е подложил заради болки в гърба, Джаки го окуражава да напише книгата "Образи на смелостта", отличена по-късно с награда "Пулицър". Тя участва и в президентската му кампания.

След като Кенеди печели надпреварата с Ричард Никсън на президентските избори, Джаки става вестител на изкуството и културата в Белия дом, участва в приеми, като същевременно се грижи за отглеждането на двете им деца Каролайн и Джон Кенеди младши.

В часовете след убийството на съпруга й Джаки, която е седнала до него в президентската лимузина в Далас, отказва да свали опръскания с кръв розов костюм тайор на "Шанел". Нека всички видят какво сториха на Джак, заявява тя.

Джаки Кенеди сключва втори брак с гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис и умира през 1994 г. на 64-годишна възраст.

В публичните си изяви семейство Кенеди имаше имидж на идеална американска двойка, но президентът всъщност гледаше другаде. Любовната му връзка с Мерилин Монро е известна, а изпятата от нея песен "Честит рожден ден, господин президент" на гала събитие през 1962 г. е останала в паметта на много хора.

Според книгата "Тези последни скъпоценни дни: Последната година на Джак с Джаки", публикувана наскоро от журналиста Кристофър Андерсън, Джаки не само е знаела за тази връзка, но и предложила на филмовата звезда да заеме мястото й.

Ще се настаните в Белия дом и ще поемете задълженията на първа дама, а аз ще си отида и вие ще трябва да се справите с всички проблеми, казала Джаки. Тези "проблеми" са свързани с Джудит Кембъл, която твърди, че имала двегодишна връзка с президента, и с 19-годишната стажантка Мими Биърдсли, която 18 месеца е била негова любовница. В мемоарите си, публикувани през 2012 г., Биърдсли уверява, че загубила девствеността си в леглото на Джаки и споменава за игри с пластмасови патета в президентската вана. "Не съжалявам за нищо, е написала тя. Бях млада, екзалтирана и не мога да променя станалото."

Никой не знае колко са съблазнителните "анонимни" жени, които са били доведени в Белия дом, но броят им е бил достатъчен, за да предизвика опасенията на тайните служби, че Кенеди може да бъде шпиониран или да стане жертва на шантаж в разгара на Студената война.

Тези жени имаха съмнително поведение, заяви бившият агент на тайните служби Уилям Макинтайър в документален филм, излъчен от телевизия Ей Би Си.

"Поведението на Джей Еф Кей бе непредпазливо, смята Сабато. То поставяше под заплаха президентството и брака му. Почти сигурно е, че чуждестранните тайни служби бяха информирани за поведението му."

Майката на Джей Еф Кей - Роуз, също бе затворила очите си по повод тригодишната връзка на съпруга й Джоузеф Кенеди с холивудската звезда от 20-те години на миналия век Глория Суонсън.