Утре през страната ще премине атмосферен фронт. Още преди обяд над северозападните райони облачността ще започне да се увеличава и около обяд на места в Западна България ще превали. По-късно през деня превалявания и гръмотевици ще има вече и в Централна България, а към вечерта и в Източна.
Отначало със слаб източен вятър, но след преминаването на атмосферния фронт ще стане от запад, в Дунавската равнина и по високите полета на Западна България временно умерен. Температурите през деня ще успеят да достигнат днешните сравнително високи стойности, като в повечето места ще са между 27° и 32°, в София 26-27°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ при БАН.

През по-голямата част от деня над Черноморието ще е предимно слънчево, с предимно слаб източен вятър. Ще се заоблачи едва към края на деня, а през нощта ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Температурите по крайбрежието ще достигнат 24°-26°. Температурата на морската вода е 22°-24°, вълнението ще е 1-2 бала.

И в планините преди обяд все още ще е предимно слънчево. Но с преминаващия през страната атмосферен фронт, около и след пладне атмосферата силно ще се лабилизира, очакват се краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът по високите части отначало ще е умерен от запад, по-късно през деня ще се усилва от северозапад, по Старопланинското било до бурен, започвайки привечер да нахлува по-студен въздух. На 1200 м.н.в дневната температура ще е около 21°, на 2000 м около 14°, утре по-ниски.

В петък вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, по Черноморието - умерен. Температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски. Ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността над източните райони и планините, на отделни места там ще превали. През почивните дни ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, повече над източните и планинските райони. Вятърът ще е слаб, предимно източен. Температурите ще се повишат и максималните ще са около 30°.