57 служители от Международен панаир Пловдив получиха заповеди за съкращение, това е поредната вълна за последните три години.

В Търговска дирекция остават само четирима щатни служители, две трети от екипа там е уволнен, включително шефката на отдел "Маркетинг". Няма звено в панаира, което да не е окастрено вчера. Това е по-твърд вариант в сравнение с предишните години, коментират запознати. Тогава повечето от персонала излизаше в неплатен отпуск от декември до февруари – или в периода след есенния панаир и последвалите изложения до АГРА и Винария напролет. Изплащането на заплатите също се бави, хората още чакат парите си за септември.

Преди месец главен директор на Международния панаир в Пловдив стана Лазар Лазаров, който напусна заради това Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Преди дни пък Агенцията за приватизация предложи за продажба държавния дял на панаира в размер на 49.63% на минимална цена около 40 млн. лв. Очакванията са Георги Гергов да го изкупи, но информацията за поредната вълна съкращения, застрашаваща вече и нормалната работа в панаира, говори за трудности при осъществяването на тези намерения.