През нощта над страната ще има разкъсана облачност. На отделни места по поречието на река Дунав и в западната част от Горнотракийската низина отново ще се образува мъгла. В Източна България ще духа до умерен южен вятър. Минимални температури между 8° и 13°, София – около 9°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик. Утре в Източна България, северно от планините и по долината на река Струма ще духа умерен и временно силен вятър. Ще има променлива облачност, по-често значителна над южните склонове в Рило-Родопската област, където ще превали слаб дъжд. Ще се задържи топло с максимални температури между 19° и 24°, в София – около 20°.
Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен и временно силен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна над южните слонове и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа силен по билата и временно бурен южен вятър. Топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 9°.
В сряда в Източна България ще остане топло и ветровито; по-късно южният вятър ще отслабне, а от северозапад, с усилване на вятъра най-напред в Дунавската равнина, ще започне да прониква по-студен въздух. Облачността ще е значителна, ще има и превалявания в Западна България, през нощта - и в Източна. В четвъртък в Северна България и източните райони ще духа умерен до силен вятър от запад и северозапад, който до вечерта ще стихне. Облачността ще намалее до слънчево време. Максималните температури ще се понижат. В петък ще е слънчево; ще се понижат и минималните температури.