Студентите от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите /ВУАРР/ в Русе ще започнат новата учебна година в напълно обновена сграда. Учебното заведение вече прилича на строителна площадка, тъй като от няколко дни започна подмяната на дограмата в сградата, където се помещават административният корпус, библиотеката и лекционните зали. 
Всичко ще приключи за не повече от месец и по никакъв начин ремонтът няма да се отрази на учебния процес, каза административният директор и помощник-ректор на ВУАРР Веселин Митев. В момента студентите на висшето училище са в сесия, а ръководството е създало такава организация за провеждане на изпитите, която да не се влияе нито от строителните дейности, нито от приема на документи на кандидат-студентите.
Предвидено е да се подменят всичките 105 прозореца на първия и втория етаж в сградата, както и на сутерена. Тази част от комплекса на ВУАРР е от т.нар. старо строителство и в помещенията прозорците са много големи. Вече почти е приключила подмяната на втория етаж, където са разположени предимно административните служби на висшето училище. Независимо че ремонтът е изцяло със собствени средства, таксите за обучение на студентите няма да се променят и остават гарантирани за целия период на следване, допълни още Митев.
Според ръководството на висшето учебно заведение в административните помещения и в учебните зали ще бъде по-уютно, тъй като за цвят на дограмата е избран видът на естествено дърво. На първо място по важност обаче ще бъдат намалените разходи, които ще се правят за отопление през зимните дни. По мнението на специалисти енергийната ефективност ще се увеличи най-малко с 30 на сто, което от своя страна ще доведе до съществени икономии на средства на парно отопление.