Муле на телефонни измамници бе задържано със съдействие на русенски полицаи след удар в Стара Загора.
В събота 80-годишна жена от Града на липите била въвлечена в сценката с телефонен полицай, който я убедил да даде всичките си пари и ценности на телефонни измамници, които я били набелязали за жертва, но МВР било по следите им и били нужни сигурни доказателства, за да ги вкарат в затвора. Старицата повярвала на невероятния сценарий и хвърлила през балкона си торбичка с 2100 евро и златни накити. Но си позволила да наруши строгите инструкции и скришом наблюдавала от прозореца кой ще я вземе. Така видяла, че номерът на колата е силистренски, а след като до обед никой не я потърсил, се оплакала в полицията. 
Предупредени били всички дирекции на МВР от Стара Загора до Силистра да организират масирани проверки на входовете и изходите на градовете им, а старозагорски полицаи тръгнали да издирват колата. 
Около 16 часа „Фиат Мареа“ с видения от жертвата номер се появил на хижа „Приста“ и бил спрян от русенски полицаи. Малко след това пристигнала и патрулка от Стара Загора. При обиска на колата и на 48-годишния шофьор В.А. са открити и измъкнатите с измама 2100 евро и голямо количество златни накити. На куриера е повдигнато обвинение за извършено престъпление и е откаран в Стара Загора за разпит.