Децата на семейството Саша и Атанас Русеви вече са настанени в семейства на роднини и близки.

Близките и семейството съдействаха на социалните работници в процеса. За всяко дете е предприета мярка за закрила - настаняване в семейство на роднини и близки, има издадена заповед за настаняване, която е връчена на съответните семейства, съобщават от Агенцията за социално подпомагане. Разработени са планове за действие, с които се конкретира обгрижването за всяко дете. Социалните работници ще наблюдават активно грижите за децата, а за родителите на децата са планирани дейности за повишаване на техния капацитет. Продължава работата и по други случаи на деца в риск или нуждаещи се от подкрепа от общността.

Семейство Русеви бяха идентифицирани като биологичните родители на намереното в Гърция дете Мария. За нея, както вече бе оповестено, Агенцията за социално подпомагане има готовност да бъде посрещната и настанена в приемно семейство от SOS - селище.

БГНЕС припомня, че социалните служби отнеха 7 от 9-те деца на Сашка и Атанас Русеви от Николаево.

В готовия анализ на социалните работници след проверката се посочва, че има риск за здравето и развитието на децата на семейство Русеви. Битовите условия, при които живеят са лоши - няма ток, вода, баня и тоалетна. 3 от децата ще бъдат дадени в приемни семейства, а четири - настанени в специализирани институции.

Драмата на семейството на Мария "русия ангел" разтърси не само България и Гърция, но цяла Европа, достигайки чак до Британските острови.