5 култови десерта по цени от 1969 година ще предлага ваканционно селище Албена на своите гости в Кафе-бар Панорама, разположен на 15-ти етаж на хотел Добруджа през месеците юли и август. Освен спиращата дъха гледка към морето, нос Калиакра и резервата Балтата, гостите на панорамната сладкарница ще могат да се потопят в атмосферата на 60-те години от миналия век със сладките творенията на главния майстор-сладкар Тодор Тодоров.

Торта Гаруш оригинал                                                                                  
Цена: 2.80 лв. / парче

Създадена у нас, след като известната в началото на 20 век чешка сладкарница в София на булевард „Дондуков”, собственост на чеха “Панах” преминава в ръцете на унгарци. Името на единия от новите собственици било Гаруш. Той сътворява изкушение и за него се предполага, че е и автор на тортата.
Изключително наситен щоколадов вкус и сладка наслада.

Шоколадов плезир                                                                                        
Цена : 1.53 лв.

„Понякога си казвам „Давай” . И … отхапвам парче шоколад“- Клаудия Шифер
Неустоим шоколадов крем в хрупкава фунийка по специална рецепта от 60-те години.

Плодова мелба 'Фриско'
Цена : 1.86 лв.

По случай официална вечеря, дадена в чест на австралийската оперна певица Нели Мелба (1861-1931) в Ковънт Гардън, шеф-готвачът на лондонския луксозен хотел „Савой”, Auguste Escoffier, приготвя специален нов десерт, използвайки ледена скулптура на лебед, наподобяващ митичния лебед от първото действие на Вагнеровата опера „Лоенгрин”. Лебедът носел праскови в легло от ванилов сладолед, гарнирани със захарен памук.
Три вида сладолед, нежен сметанов привкус, феерия от цветни плодове и бишкоти придават неустоима свежест на плодовата мелба 'Фриско' в горещите летни дни.

Баварски крем оригинал                                                                            
Цена : 2.26 лв.

Един е най-популярните и любими кремове за почитателите на фините десерти. Приготвен по оригинална класическа рецепта с ром, бадеми и стафиди, в акомпанимент на нежна сметана и орехови ядки.

Кралска целувка с крем от тахан халва                                                   
Цена : 1.85 лв.

Аристократичност и снежнобяло обаяние, съчетани с леката екзотика на специално приготвен крем от тахан халва. Шеф Тодоров майсторски интерпретира класическата рецепта, създавайки един по-различен и ‘цветен’ вкус.

С началото на месец юли Албена поставя началото серия от празненства, концертите и специалните събития по повод 45-годишнината на комплекса, които ще продължават да изненадват гостите на комплекса до края на месец август.