Отборът на Франция се класира за 1/4-финалите на Световното първенство, след като победи Нигерия с 2:0 в равностоен мач на Естадио Насионал де Бразилия в едноименния град.

Двата тима си разменяха надмощието в различни периоди от мача, но в крайна сметка опитът и класата на "петлите" си каза думата и те натиснаха в края, за да стигнат до успех след попадение на Пол Погба и автогол на Джоузеф Йобо в последните 10 минути на срещата.

Оливие Жиру стреля неточно с глава в първите минути, а в 20-та Емануел Еменике изпрати топката във вратата на Юго Лорис, но попадението бе отменено заради засада. Повторенията показаха, че ситуацията е много спорна, но по-скоро страничният рефер взе правилното решение.

След почивката нигерийците взеха контрола над мача и натиснаха своя съперник, но не успяха да материализират предимството си. Ролите се размениха в последните 20 минути и възпитаниците на Дидие Дешан започнаха да редуват атака след атака. Изстрел на Карим Бензема бе избит от голлинията от Виктор Моузес, а в 79-та минута Йоан Кабай уцели напречната греда със страхотен изстрел от далечно разстояние.

Натискът на Франция все пак даде резултат в 80-та минута, когато вратарят на "Супер орлите" Винсент Енейама направи поредната си безумна грешка на това първенство и увисна при центриране от корнер, а Погба с лекота изпрати топката в опразнената врата. До края възпитаниците на Стивън Кеши не намериха сили да отговорят, а техните съперници осигуриха успеха си в 90-та минута, когато Йобо си отбеляза автогол след центриране на Матийо Валбуена.

По този начин Франция се класира за 1/4-финалите на Мондиала, където ще срещне Германия или Алжир, докато Нигерия за трети път в историята си не успя да преодолее осминафиналите на Световно първенство.