Софийски районен съд отмени делото срещу Бисер Миланов – Петното. Срещу Миланов и другия обвиняем – Цветан Бонев е повдигнато обвинение за подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация.
Делото беше отложено, тъй като обвиняемият Бонев не е получил препис от обвинителния акт. Съдът не даде ход и го насрочи за 28 януари 2015 г. от 13:30 часа. Делото срещу двамата няма да се води по съкратената процедура а напротив – ще бъдат разпитани всичките 17 свидетели. На следващото дело ще бъдат призовани свидетелите и вещите лица.

На 2 ноември около 16.00 часа на кръстовището на бул. „Мария Луиза” и ул. „Екзарх Йосиф” Бисер Миланов карал луксозен джип, в който се возел и Цветан Бонев. Бонев е използвал мегафон, по който е крещял: „Така не могат да продължават тези неща, време е да се събудим! Ето ги черните, които виждате! През нощта е било извършено тежко криминално престъпление срещу младо момиче от български произход, което е намушкано от лице от такъв произход”. Той продължил с ксенофобски изрази и призиви по мегафона за саморазправа.