След яростни дебати в парламента, показал ли е депутатът на “Атака” Десислав Чуколов среден пръст на протестиращи или не, не се стигна до наказание. Над час продължиха споровете в Комисията по парламентарна етика. Сигналът е от представителя на протестиращите Николай Стайков. Той твърди, че на срамната сценка има 14 свидетели. Стайков отказа да обяснява подробно какво точно се е случило, защото то е описано в сигнала му.
Съпартиецът на Чуколов - Павел Шопов, отрече историята със средния пръст. На свой ред, без да е бил свидетел, той възнегодува, че колата, с която колегата му е излязъл от Народното събрание, е била пресрещната от 10-15 протестиращи, които са удряли по нея, заливали са я с кафе и не са й дали възможност да продължи. "Това не е вярно, да извикаме свидетелите”, опонира му Стайков. Шопов опонира с думите, че за него тези свидетели не са автентични.

Комисията отхвърли предложението на ГЕРБ Чуколов да бъде наказан с порицание. Един от мотивите за това беше, че няма етичен кодекс, на базата на който да се прилага наказание. “Влизаме в схемата на тези хора да станат известни. Ще се явят в студия, ще го питат водещи в кавички, ще се плати на медии”, предупреди Шопов.

Вместо санкция, депутатите решиха да мислят как да променят правилника си така, че да се създадат процедури за разглеждане на сигнали на граждани срещу неетични прояви на народни представители.