Млад мъж извърши два въоръжени грабежа само за половин час в Сандански.

Към 19,53 часа в сряда в полицията в курортния град е получен сигнал от паник бутон на супермаркет. Полицейските служители установили при пристигането, че неизвестен бандит е влязъл вътре и е насочил оръжие към главата на магазинерката. Поискал парите от оборота, които били около 1000 лева. Грабнал пачката и офейкал в тъмнината. В 20,27 часа е подаден нов сигнал от паник бутон на хипермаркет в града. Там нападателят размахал пистолета пред очите на охранителя, но не взел пари, а избягал в неизвестна посока. В резултат на незабавно проведени издирвателни и заградителни мероприятия въоръженият грабител е установен. При задържането му той е оказал съпротива и дори насочил пистолет към полицаите. За щастие всичко се разминало без инцидент.

Бандитът е задържан. По-късно е разкрита самоличността му – Илия Слимянски от санданското село Струма, на 24 години. У него са открити сумата от около 910 лева, 15 евро, газов пистолет и нож. За случая е уведомена Районна прокуратура - Сандански.

Работата на разследващите продължава. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198 ал.1 от НК срещу Смилянски.

„Обадиха ми се в сряда вечерта от полицията. Не можах да повярвам, че Илия е способен на такова нещо. Той е кротък, тих, дори свит. Всички в селото сме учудени", сподели кметицата на село Струма Величка Каталска.