Ако някой сега посегне на управителя на "Пирогов", аз ще ги посъветвам да го окупират и ще дойда лично да стоя тук при тях, нямам думи вече, изчерпа се и моето търпение и моите нерви.

Това заяви председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов, който дойде пред "Пирогов", за да подкрепи протеста на лекарите от лечебното заведение.

Аз не се съмнявам, че "Пирогов" и всички болници в страната ще защитят своя интерес, това е интересът на пациентите, лекарите в момента искат да бъдат оставени на мира да работят, подчерта Цветан Райчинов. "Водим разговори с касата непрестанно, но какво да направи и касата? Според мен д-р Румяна Тодорова е един изключително почтен човек, тя е напълно наясно със ситуацията и мисля, че е на наша страна, защото знае, че нашите искания са справедливи, но не е способна да направи нищо, не зависи от нея. Това зависи от държавата, от финансовия министър и премиера, от парламента", каза още председателят на лекарския съюз.

Управляващите са длъжни да намерят средства, не искаме помощи, искаме да ни бъде изплатено това, което сме извършили и касата е фактурирала, подчерта и председателят на столичната колегия на БЛС проф. Милан Миланов и коментира, че в "Пирогов" предстоят щателни проверки от страна на експертите на касата на извършените дейности. "Циреят се спука и лекарският съюз трябва да предприеме спешни действия на територията на цялата страна", смята проф. Миланов.

Да подкрепят протеста на лекарите излязоха и клоуните от Клиниката по смехотерапия към "Пирогов". Положението в здравеопазването е трагедия, страшно е, 1,4 милиарда лева открадна Дянков, той ги взе и никой не знае къде отидоха, днес колегите в "Пирогов" не могат да си получат парите, а в "Пирогов" са се събрали най-добрите доктори. Протестът е начин човек да си изрази мнението, коментира клоунът Роко.