Заглавието може и да звучи като някаква шега или виц, но фактът, че "Гардиън" го прави някак сериозно. Оказва се, че Бритни Спиърс и по-специално нейната музика не е особено харесвана от сомалийските пирати, пише изданието.

Според данни, цитирани от медията, хитовете на поп звездата, сред които Oops! I Did It Again, Toxic и Baby One More Time, влизат в ползва на британските военноморски сили в опита им да плашат и гонят пиратите край северното крайбрежие на Африка. Явно нищо друго - нито пистолетите, нито харпуните - не е толкова страшно за тях колкото звука на Спиърс, която пее Ooh baby baby!

Един от офицерите на име Рейчъл Оуенс обяснява, че музиката на поп изпълнителката е била избрана от секретен екип, тъй като според тях именно тя щяла да се окаже най-непоносима за пиратите. "Тези хора не могат да понасят западната култура или музика, което прави хитовете на Бритни перфектни! Веднага щом чуят Бритни, те се изнасят колкото се може по-бързо."

Спиърс в момента се готви да издаде осмия си албум на име Britney Jean през декември. Той ще се появи след сингъла Work Bitch, макар продуцентът на записа Will.i.am да твърди, че звукът на парчето въобще не е показателен за останалата част от албума. И освен това с умисъл или не, записът е направен да звучи така, че да държи пиратите настрана.

Britney Jean ще е първи албум за Спиърс от 2011 г. насам, когато излезе Femme Fatale. Когато той тръгне в продажба, е много вероятно британските военноморски сили да се сдобият с копие от него и да съхранят едно в бункер в Норфолк в подготовка за евентуална трета световна война, отбелязва "Гардиън" на шега.