Председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев реагира остро в студиото на сутрешния блок на bTV срещу твърдението, че той е съобщил, че предстои театрите да бъдат затворени като част от протеста срещу кабинета. Той нападна с нецензурни думи журналистите, от които е тръгнала новината.

Не сме подготвени с червени точки, прекъсна го водещата Генка Шикерова. Изобщо не ме интересуват вашите червени точки, отсече актьорът, който твърди, че не е цитиран правилно.

Аз казах, че поради лошата политика на това правителство и недотам ясното отношение на министъра към културата на България и неизплатените суми на театрите те могат да затворят, каза Мутафчиев. Да си го слушат сега в ДАНС, манс и декаданс, изобщо не ме интересува, добави той. Актьорите не са получавали заплатите си. Опитват се да ни накарат да млъкнем, защото нещата отиват към "изуй гащи", продължи Мутафчиев.

Някой пита ли защо Народното събрание е опасано с мантинели и еб*в*т майката на целия народ, заяви председателят на СБА. Ти ни разказа играта днес, СЕМ не спи, опита се да овладее езика на Мутафчиев Генка Шикерова.

Актьорът реагира остро и на твърдението, че е от ГЕРБ. Аз не съм член на нито една партия, обясни той. Подкрепям само определени политики, допълни Мутафчиев.