Ново звено за противодействие на трафика на хора ще има в МВР. Това съобщи пред БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Това се прави заради голямата обществена опасност на явлението, въпреки че същата структура има и в ДАНС.

Лазаров каза, че е категорично за това полицията да работи по тези случаи заради казуса с откритата в Гърция Мария, наречена от световните медии "Русият ангел". Има случаи родителите да продават децата си в чужбина и това е устойчива тенденция, каза главният секретар. 

В отговор на въпрос той каза, че в МВР няма сигнали за отправени заплахи за живота или здравето на Гълъбин Боевски. Потвърди, че е бил изненадан от връщането на спортиста в България, а че причина за това е липсата на координация между институциите.

МВР и Държавна сигурност отдавна излезе от университетите, каза Лазаров, помолен да коментира окупацията на Софийския университет и други висши училища. Призова протестиращите и техните противници да се разберат помежду си, защото са пълнолетни, разумни и грамотни хора.