15-годишното момиче, което късно снощи пострада при катастрофа между линейка и лек автомобил в София, е с опасност за живота, съобщиха от "Пирогов", където пациентката е настанена.

При удара линейката е транспортирала момичето към болница, тъй като тя е била пострадала при друг пътен инцидент, за който не се знаят подробности.
Линейка и лек автомобил се сблъскаха на кръстовището на бул. „Александър Стамболийски" и ул. „Опълченска" снощи. Катастрофата стана минути преди 22:00 ч.
Спешният лекар, медицинската сестра, шофьорът на линейката и 15-годишното момиче, което е било превозвано в автомобила на Спешна помощ, преди той да бъде ударен, са настанени в "Пирогов" снощи, минути след катастрофата.

В момента в най-тежко състояние е 15-годишното момиче, което е с множество травми, уточни директорът на болницата проф. Стоян Миланов, цитиран от "Дарик радио".

Пострадалата е с опасност за живота.

Тя има тежки увреждания на двата крака, счупване на таз и на лява предмишница.

Предполага се, обаче че тези травми са в следствие на първия пътен инцидент. Момичето в момента се намира в детската реанимация на болницата.
В лечебното заведение остава и шофьорът на линейката, който е с комоцио.

Спешният лекар и медицинската сестра вече са освободени за домашно лечение.

Не е ясно дали и в каква степен е пострадал шофьорът на автомобила, врязал се в линейката, тъй като той не е постъпвал в "Пирогов".
„Това е поредният инцидент, който доказва, че това джигитстване по улиците на София трябва да спре веднъж завинаги", добави още директорът на Пирогов.