Северна Корея осъди предстояща да излезе на екран американска комедия, включваща заговор за убийството на лидера на страната Ким Чен-ун, като акт на тероризъм и заплаши да отприщи "безмилостна контрамярка", ако Вашингтон не забрани филма, съобщава китайският вестник "Shanghai Daily".
Филмът "Интервюто" ("The Interview") трябва да бъде пуснат по екраните през октомври. "Създаването и разпространяването на филм за заговор да бъде наранено нашето висше ръководство е най-безсрамен акт на тероризъм и война, и абсолютно няма да бъде толериран", каза говорител на външното министерство в Пхенян.

Филмът разказва историята на водещ на толкшоу и неговия продуцент, които получават шанс да направят интервю от Ким Чен-ун, третият поред лидер от управляващата КНДР семейна династия. Но след това са наети от ЦРУ да убият севернокорейския лидер.

Ким не показва никакви признаци за отпускане на желязната си хватка на държавата, наложена от неговия дядо, основателят на страната Ким Ир Сен, и неговия баща Ким Чен-ир, отбелязва изданието.