Общо 1100 лева ще излезе на русенец шамарът, който ударил на чуждо дете само заради подозрението, че то има някаква вина за счупеното стъкло на гаража му. Първо районният съд го наказа със 100 лева глоба в полза на държавата за дребно хулиганство. А вчера и родителите на битото момченце осъдиха съседа-побойник да плати 1000 лева обезщетение за причинения на детето стрес.
„Утро“ разказда историята през април, когато стана скандалът. Около 18.30 часа на ул. „Хан Аспарух“ групичка деца се заиграли пред жилищен блок и вероятно някое от тях неволно счупили стъклото на гаража на Т.Б. По това време той си бил вкъщи, чул звъна от строшетното стъкло, слязъл бесен пред блока, хванал първото му попаднало дете, зашил му един шамар и лично го отвел в полицията. Полицаите извикали бащата на детето, който пристигнал веднага, защото семейството също живеело наблизо. И направо обезумял при вида на окървавеното лице на сина си. Човекът се нахвърлил с ругатни към съседа и станал гръмовен скандал.
В крайна сметка и на двамата били съставени актове за дребно хулиганство и съдът ги глоби с по сто лева заради недопустимото поведение. Но впоследствие семейството на битото дете логично завело второ дело и поискало обезщетение за побоя над сина им и за претърпените от него страх, унижение и болка. Решението може да бъде атакувано и пред Окръжния съд.