През нощта над по-голямата част от страната ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще стихне. В сутрешните часове на отделни места в низините и около водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла. Утре ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Почти тихо. Ще остане топло за сезона с минимални температури – между 7° и 12°, максимални – между 21° и 26°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев.
Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността. Ще бъде почти тихо. Максимални температури на въздуха: 20°-22°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.
Над планините ще бъде предимно слънчево, със слаб вятър. Топло за октомври време с максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 12°.
В сряда ще има разкъсана висока облачност, над много райони до слънчево. Ще остане сравнително топло. На места в низините сутринта отново ще има мъгла. В четвъртък и петък от североизток ще прониква по-студен въздух. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността, вероятността за валежи е малка.