Цените на автомивките в Добрич скочиха главоломно дни след потопа, който заля града, пише "Монитор". Много автомобили буквално бяха потънали в калта и тинята и от автомивките започнаха да дерат кожи.
Очевидци се жалваха пред „Монитор” вчера, че за цялостно измиване на колата им искали 100 лева. Предния ден за същата услуга цената била 70 лева, а по-рано - ден след потопа ­ 50 лв. Само за три дни тарифата скочи двойно. Пострадали от наводнението се оплакаха, че драстично пък са паднали цените на коли, давани за скрап.

До наводнението средно за кола можеше да се получат 400-420 лева, докато сега семейство, принудило се да предаде за скрап колата си, получило оферта от 150 лв. Минералната вода не стига, жалваха се други добричлии. В големите магазини има само бутилки от половин литър. Щандовете за вода са празни и в търговските вериги. Вода в разфасовки от по 5, 7 и 10 литра има обаче в изобилие в кварталните магазинчета, твърдят от изданието.

Със заповед на кмета на Добрич Детелина Николова от 10 часа вчера бе отменено бедственото положение, обявено в 6 часа на 20 юни. Дезинфекцията продължава. Обработките срещу комари обаче ще започнат, след като спре да вали. От общината обявиха, че има необходимост от хигиенизирани и опаковани постелки, завивки, хавлии, сапуни, четки и пасти за зъби.

„Жилфонд инвест” има възможност да настани пострадали от бедствието хора в 24 общински жилища, съобщи управителят на дружеството Илия Михайлов. Молбите за настаняване се приемат в общината, а одобрението става от кмета на Добрич. Сега въпросните общински жилища се ремонтират.