Жените трябва да се обличат в червено, за да впечатлят най-силно партньора си на първа среща, констатира проучване, цитирано от в. "Дейли мейл". Същото допитване е установило, че цветовете страстоубийци са жълтото и кафявото.

Изследването е обхванало 1 128 пълнолетни британки и 1 232 пълнолетни британци. Над 27 на сто от анкетираните мъже признали, че си спомнят за червения цвят, в който била облечена любимата на първото им оставане насаме.

За сметка на червеното жълтият цвят се оказал еднакво отблъскващ и за двата пола.

Жените от своя страна са най-силно впечатлени от кандидата си, когато той се издокара в сив костюм. А са най-ужасени от външния му вид са, когато той се облече или в розово, или в жълто.

Проучването установи, че изборът на цвета на облеклото е много важен при първите контакти. 92 на сто от запитаните признали, че си спомнят в детайли разцветката на тоалета на партньора при първата среща.

Вестникът публикува и топ-5 на най-успешните цветове. За жените това са червеното, синьото, зеленото, черното и виолетовото. За мъжете краските са съответно сиво, черно, синьо, зелено и бяло.