Тази вечер от 20:00 часа по Нова ТВ в Къщата на VIP Brother 2013, като гост-звезда ще влезе поп фолк певицата Анелия, която ще отправи специално предизвикателство на един от Съквартирантите. Още с прекрачването на прага на Къщата изпълнителката осезаемо ще подобри настроението на  погълнатите от своята седмична Мисия участници. „Бях изключително развълнувана, когато разбрах, че ще участвам във VIP Brother!” ще признае Анелия, която няма да пропусне да изкаже своето възхищение към Съквартирантите. Певицата няма да скрие и своите симпатии към Мариан. Анелия ще сподели на модела, че той е много харесван от нея и нейното обкръжение. Поради тази причина тя ще изненада Мариан с предложение да участва в неин видео клип. Как ще реагира Мариан и дали ще приеме предизвикателството, зрителите ще видят тази вечер от 20:00 часа по Нова ТВ.
През последните дни Съквартирантите се трудят, като едни истински „пчелички“ за своята седмичната Мисия под ръководството на Главата на Къщата Пламен. Днес, кралицата-майка с помощта на своя страж Кюрпанов ще трябва да отвори фабрика, в която малко по-късно всички Съквартиранти да обединят усилия за произвеждането на 200 буркана мед с марка „VIP Brother 2013“. Пламен отново ще злоупотреби с властта, използвайки я за собствените си облаги. Колко грама мед ще произведат Съквартирантите и какви нарушения ще направи Пламен, предстои да разберете тази вечер от 20:00 часа в ефира на Нова ТВ.  
Ще успеят ли „пчелите-работници“ на VIP Brother 2013 да се справят с поставената задача или седмичният бюджет ще бъде отново ощетен и как ще протече посещението на Анелия в Къщата ще разберете тази вечер от 20:00 часа само по Нова ТВ.