„Пратете 400 лева с пощенски запис до Варна, защото проклятие дебне семейството ви и ако не платите, ще стане по-лошо“. Такива инструкции чула болна и изгубила надежна възрастна жена, която се чувствала в безизходица от бедите, които все я сполетявали. И тъй като докторите не успявали да установят диагнозата й, пенсионерката решила да потърси лечението, което предлагала в обява маг Янка. След като чула от ясновидката, че около близките й тегне магия, жената не се поколебала да събере необходимите 400 лева, за да изчисти проклятието. Пенсионерката стриктно изпълнила заръките парите да се пратят с пощенски запис до фирма във Варна, а в замяна получила писмо с муски, изографисани с арабски йероглифи, карти и свещ.
Няколко дена по-късно самата маг Янка потърсила клиентката си и започнала да й дава инструкции какво да прави с изпратените предмети, за да развали магията. Врачката не пропуснала да спомене, че „за да продължи лечението“ са необходими още 240 лева. Бабата обаче подскочила, че едва се издържа, защото взема минимална пенсия и няма откъде да намери толкова пари. Това далеч не трогнало ясновидката, която заявила, че има достатъчно клиенти, които нямали проблеми с плащането и прекратила сеанса.
Малко след това възрастната жена се усетила, че може да е попаднала в ръцете на измамничка и разказала какви ги е вършила на дъщеря си Нина. Тя веднага подала жалба във Второ РПУ.
„Полицията работи! Изказвам огромна благодарност на кварталния полицай Атанас Димитров и неговите колеги за светкавичната намеса за залавянето на „лечителката“ Янка“, сподели пред „Утро“ развълнуваната Нина Петкова. Именно заради професионализма и добрата работа на Димитров три дни след подаване на жалбата маг Янка вече била в полицейското управление, където доброволно върнала на лековерната пенсионерка 400-те лева.
Оказва се, че Янка изобщо не живее във Варна, а в Русе и всъщност това е същата Янка Динева, която заедно със своите приятелки врачки Величка Спасова и Наталия Гатова беше осъдена през юни от Окръжния съд за укриване на данъци. Решението бе потвърдено от Апелативния съд във Велико Търново, но все още не е окончателно, тъй като трябва да се произнесе и ВКС. От заседанията по делото стана ясно, че за 5 години трите изкарали 1 373 137 лева, но нито една не подала декларация и не платила данък върху тези пари. По време на разследването са били издирени и разпитани над 778 свидетели, повечето от които са техни клиенти.
Русенският окръжен съд ги наказа с общо 6000 лева глоба в полза на държавата. Основната причина да минат толкова леко и да бъдат освободени от наказателна отговорност, бе фактът, че до внасянето на обвинението трите жени вече бяха платили всичките дължими данъци на хазната и лихвите върху тях.