Проблемът с наводняването на кръстовището на ул. „Слави Шкаров“ и „Зорница“ пред ТПК „Успех“ няма нищо общо с ВиК, коментираха от водното дружество след проверка на място. Екип на фирмата e установил, че аварията, за която Еньо Тодоров разказа пред „Утро, била в зелените площи и затова ремонтът нямало как да повлияе на отводняването.
Според специалистите на ВиК отводнителната тръба и шахтата били аматьорски изпълнени и като размер, и като материали. Тъй като те се намират на завой, се предполага, че преминаването на тежки камиони оттам е причина с времето съоръжението, направено от собственика на къщата на „Слави Шкаров“ 15, да се компрометира. Разбираме човека, който се е опитал сам да си помогне, след като не е срещнал подкрепа, но истината е, че за такива съоръжения си има изисквания, които не са спазени, казаха още от водното дружество. Те бяха категорични, че инициативата за изграждане на работещо отводняване, трябва да поеме Общината. Освен това нейна била и грижата за стопанисване на вертикалната част на тези съоръжения.
След този отговор зам.-кметът по комуналните дейности Свилен Иванов коментира, че предстои да се направи оглед, за да се види какви точно мерки трябва да се вземат.