При всеки обилен дъжд се образува огромна локва на кръстовището на ул. „Зорница“ и „Слави Шкаров“ точно срещу портала на ТПК „Успех“. От години се жалваме в Общината и във ВиК, но там само си прехвърлят топката, оплака се вчера пред „Утро“ Еньо Тодоров.
Преди време собственикът на къщата на ул. „Слави Шкаров“ 15 се заел сам да реши отводняването на участъка. С лични средства положил водосточна тръба и направил шахта. После обаче имало водопроводна авария и при ремонта работници на водното дружество срязали тръбата. Поправили я, но след време обратният насип се оказал некачествен и теренът пропаднал, в резултат на което тръбата отново била прекъсната.
В този участък на улицата и бордюрите са потънали, затова при всеки голям дъжд водата се събира тук и дни наред няма оттичане, а понякога залива и тротоара, оплаква се Еньо Тодоров.
Той показва и друга отточна шахта нагоре по улицата, която обаче не върши особена работа, защото заради наклона на улицата поема само част от водата. Но дори и това е под въпрос в момента, защото е затлачена с кал плътно до решетката.
Зам.-кметът Свилен Иванов пое ангажимент да изпрати проверка на място, за да се прецени какъв е проблемът и как може да бъде решен. Според него в този участък не става дума за работа на ВиК, а на фирмата, която прави колектор „Чародейка“ по Водния проект. От ВиК също обещаха да проучат за какъв проблем точно става дума, като отбелязаха, че всички отводнителни съоръжения са ангажимент на Общината.