Шест от жертвите, загинали при потопа във Варна, днес бяха погребани в гробищата на квартал "Аспарухово".

Официално жертвите във Варна до този момент са 11. Издирват се 2 деца - на 2 и 6-годишният Марин. В Добрич официално е потвърдена смъртта на 50-годишен мъж.

Във Варна най-остра нужда към момента има от лопати, ботуши, кофи, хигиенни материали, санитарни принадлежности. БЧК-Варна информира, че към момента са събрани достатъчни количества дрехи, одеяла и покъщнина.

Междувременно близки издирват изчезналия 6-годишен Марин. Майка му днес припадна, след като се оказа, че не се е хранила от 3 дни. Жената заедно с близки търси детето си, като разравят отломките на срутената им къща.

Над 700 доброволци са се включили до момента в разчистването на варненския квартал "Аспарухово" след потопа. Продължават да се стичат още граждани, желаещи да помогнат. Доброволци раздават храна и вода на най-засегнатите. От Кризисния щаб призоваха доброволците да носят със себе си ботуши и лопати, защото в търговската мрежа е трудно да бъдат намерени в момента.

Сборният пункт за разпределяне на работата е районното кметство. Днес във възстановителните дейности се включват 100 доброволци от Военноморското училище и 80 военнослужещи. Всички доброволци получават маски, тъй като количеството на праховите частици във въздуха нараства.

99 военнослужещи от Военноморските сили и 83 курсанти от ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" се включиха днес от 08.30 ч. в разчистването на наводнения квартал "Аспарухово" във Варна. Военнослужещите са разпределени на различни обекти и оказват помощ на гражданите при разчистването на къщи, дерета и улици в квартала. Техните действия се ръководят от командира на Военноморските сили вицеадмирал Румен Николов.