Рокаджията Фънки куфя на рап изпълнението на Криско. Рут Колева предизвика Кичка Бодурова на музикален дуел.

Концерът за елиминация в МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ нажежи до червено страстите между жури, ментори, участници и защитници.
Първо, Петя Буюклиева за пореден път се скара с продуцентите,  заради изказването й, че шоуто се е превърнало в  “Пиянска академия”, в която една от звездите много “академично” е повърнала върху пианото в една от  репетиционните зали. Всички скочиха, че това е лъжа, Петя почти се разплака и замалко да напусне шоуто. Тя твърдеше, че е подложена на натиск и манипулация, а продуцентите  упорито защитаваха тезата, че подобно нещо не се е случило, тъй като няма запис. Изненадващо спорът бе разрешен  от рапъра Криско, който си призна, че се е пошегувал, като е разказал на Петя  въпросната история за Дичо, но явно тя е приела шегата на сериозно и искрено се е възмутила от измислената история. Петя му благодари, като скочи от мястото си и го целуна под прожекторите на сцената.
За пореден път в шоуто се разрази скандал между Рут Колева и Здравко от Ритон. Младата певица го обвини, че той толерира Кичка Бодурова, която се е представила много по-лошо от Мария на предишния концерт. Здравко  й предложи да седне на стола му на жури или да мълчи. В спора се намеси и самата Кичка Бодурова, която каза, че “Не познава кое е това момиче Рут” и препоръча на младата джаз и соул изпълнителка да бъде по-възпитана и с повече уважение към журито. Скандалът се разрастна до обидни размери, в които всички нападаха всички. Накрая Рут Колева сензационно обяви, че  предизвиква Кичка Бодурова на музикален дуел, но легендата отклони предложението с довода, че това  е под нивото й.
На елиминациите се явиха Криско, Поли Генова и Мария Драгнева. И тримата се представиха блестящо. Журито реши да даде шанс на младата Мария, която спаси с два гласа в нейна полза. Така тя остава в МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ и продължава съзтезанието за 100 000 лв.  Журито  остави Криско да се конкурира с Поли, която той сам предизвика на  дуел. Поли Генова го размаза с покрепа от зрителски вот над 85%, а рапърът изпя за  прощаване хита си “Почивни дни”.
Обратно на линията си до момента, през цялата вечер Фънки подкрепяше Криско, въпреки че само допреди седмица твърдеше, че това момче категорично не може да пее, а рецетира на сцената. Фънки обяви, че вече гледа на него с нови очи, защото Криско е драматичен артист, прави страхотно шоу и спазва своя линия на поведение и представяне, която започва  да му харесва. Сближването на  вечния рокаджия Фънки и популярния рапър Криско стигна дотам, че Фънки скочи на сцената и куфя като малко дете по време на изпълнението му на финала на шоуто.
Ще се престраши ли легендата Кичка Бодурова да се качи на сцената с ментора на най-младите в академия Рут Колева предстои да се види в ефира на TV7.