Полицията в Лом издирва мнима лекарска банда, съобщи „Конкурент”. 86-годишна жена от града броила на телeфoнен измамник, представил се за доктор 1600 лева. Час по-късно бабата разбрала, че е попаднала в лапите на мошеници.
Вчера около 15 часа на домашния телефон на възрастната жена позвънил мъж. Представил се за доктор Димитров и съобщил на бабата, че дъщеря й, която живее във Варна, е паднала по стълби и си е счупила лошо крака.

За операцията са нужни пари, за да се укрепи счупеното с платинени пластини. Докторът поискал от възрастната жена 10 000 лева. Сащисаната баба Г.К. признала пред измамника, че има в дома си само 1600 лева.

Доктор Димитров казал, че праща човек от здравната каса, за да вземе парите. Още докато говорела по телефона, жената чула , че на вратата се звъни. Отворила, а отвън чакал непознат мъж. Предала му парите и решила даа провери как е дъщеря й.

Позвънила и успяла да се свърже с нея, но разбрала, че жената е добре и нищо не й се е случило. Така бабата разбрала, че е измамена и лично отишла в полицията, за да разкаже на криминалистите.