Наркопласьор е арестуван след проведена полицейска акция в къщата му на ул.“Видин“ 19 от спецполицаи към Първо РПУ. 27-годишният Фикрет М. е задържан малко след като продал хероин на двама наркозависими.
В четвъртък около 17 часа полицаи под прикритие от Първо РПУ забелязали двама мъже да излизат от къщата на Фикрет, която през последните дни била под постоянно наблюдение заради сигнал. Схлупеното жилище до Медицински център „Д-р Щерев“ на ул.“Видин“ било поставено под контрол след информация от съседи, че в него има постоянно движение на съмнителни типове. Още с излизането си от къщата в четвъртък двамата клиенти на дилъра с треперещи ръце започнали да зареждат спринцовка, но малко преди да започнат да се боцкат цивилните полицаи ги задържали. Установено е, че мъжете са на 35 години от Велико Търново. При проведените разпити на място се разбрало, че току-що са купили хероин от Фикрет и бързат да си го инжектират заради наркотичния глад, които ги довел чак до Русе.
Веднага била сформирана полицейска група от следователи и униформени, които атакували къщата. При обиска са намерени 15 грама марихуана, 200 грама хероин и прозрачен плик с амфетамин на хапчета. Открити са и 90 стека цигари без бандерол от различни марки, което е основен бизнес на задържания.
При вида на намерения наркотик и цигари 62-годишната майка на наркопласьора изпаднала в хипертонична криза и се наложило да се вика линейка на ЦСМП, за да й се окаже помощ. След това Фикрет бил отведен в управлението.
Срещу него е образувано производство за незаконно разпространение на наркотици и акцизни стоки. По разпореждане на прокуратурата той е задържан за 72 часа. Тепърва ще се установява дали той не е продал хероина на 32-годишния Виктор Б., който в сряда почина от свръхдоза до подземен гараж на 200 метра от депото за наркотици.
Фикрет М. е стар познайник на митницата с бизнеса си с нелегални цигари. На 2 декември 2010 година митничари намериха в дома му голямо количество папироси. На 22 май 2012 година пък той бе заловен в рейона на Кооперативния пазар от мобилни митничари, докато продаваше цигари. При обиска в специалните му 3/4 чорапи бяха открити 18 кутии цигари, замаскирани с широки панталони. Последва обиск в къщата му на ул.“Видин“, където в гаража бяха намерени 736 кутии цигари без бандерол и незаконен газов пистолет, укрит в тенджера.